EVA SEIDENFADEN - VISSINGGAARD Vissinggaard logo
Eva Seidenfaden
Store Pile- og Kurvedag - Revival og Final 2016
Kurser
Foredrag
Udstillinger
Baskets4life
Burkinaflet
Yajibelena, Burkina Faso
Ingcebethu, Zimbabwe
Andre projekter
Tidligere udstillinger
Galleri af eget fletværk Udgivelser
CV

Vissinggaard
'Muset' - Huset i træet

Billedgallerier
Salg og bestilling

Kontakt

Links

English version

Senest opdateret den 30.01.2017.

 
Eva Seidenfaden

Eva er leder af Vissinggaard og oprindelig uddannet lærer. Eva har arbejdet med kurve og flet siden 1983. Hun har undervist i kurveflet og organiseret kurser og flettesymposier, afholdt foredrag, kunsthåndværkermarkeder, udstillinger samt "Store Pile- og Kurvedag" på fuldtid siden 1989.

Eva har udstillet flet i Frankrig, Tyskland, Holland, Canada, Spanien, Sverige, Norge, Finland, Polen, Skotland, Irland og Danmark og deltaget i kunsthåndværker markeder på KIC i Århus, Risør i Norge og Vallabregues i Sydfrankrig. I 2003, 2004 og 2005 har Eva Seidenfaden udstillet i væksthusene henholdsvis i Botanisk Have i Århus og Botanisk Have i København.

Eva rejser jorden rundt til alverdens kurvefestivaler, flettesymposier og sammenkomster. Hun møder fascinerende og interessante personligheder indenfor kurveflet og flettekunst for at indhente ny viden, teknikker og inspiration til kursusvirksomheden foruden at flette kontakter.

Eva har taget initiativ til Baskets4life, hvor 10 kurvemagere og kunstnere har sluttet sig sammen.
Eva og Baskets4life har taget initiativ til Store Pile- og Kurvedag - Revival og Final den 7. og 8. maj 2016.

Eva Seidenfaden

Eva har siden 2006 været meget optaget af at arbejde med kvinder og flet i Burkina Faso. Eva har iværksat en produktion af indkøbskurve. Projektet hedder Yajibelena. Kurvene forhandles via Eva.

De sidste år har et af hendes fokus været på spiralflet fra Dordogne i Frankrig og Burkina Faso i Afrika. Hun underviser i disse og andre teknikker vidt omkring.

Bogen "Périgord kurve - Teknik og tradition" er udkommet i 2003 og beskriver netop disse spiralteknikker.

En stor udfordring har været et fletteprojekt i Den Nordlige Provins i Zambia. Et projekt støttet af Lumwana Mining Industry. Projektet gik ud på at designe og flette, skabe nye jobs og omsætning for lokale kurvemagere. Projektet blev initieret sammen med Ane Lyngsgaard fra Danmark. For organisationen af projektet, der rummer 20 kurvemagere, står Josephine Makondo fra Luwaka Enterprises Ltd og projektet var støttet af Lumwana Mining Industry, som er en del af Barrick Australia Pacific.

Ingcebethu er et projekt der rummer et samarbejde mellem danske og Zimbawianske kurvemagere med henblik på at skabe nye designs, der kan være med til at løfte kvindernes indtjeningsmuligheder. Programmet rummer undervisning I Zimbabwe, såvel som en tur til Danmark med deltagere fra Lupane Women's Centre. Programmet kørte fra 2014 til 2016.

Tatinga er et projekt udført sammen med Ane Lyngsgaard i samarbejde med Mumwa Craft Ass. i Mongo i Western Province i Zambia.
Tatinga er det lokale ord for væverfugl, og kurvene er inspireret af væverfuglenes kaosflet.
Kurvene blev første gang lanceret pÃ¥ ZADS (Zambian Art and Design Show) i november 2016.
I 2017 starter et 2 årigt projekt, stadig sammen med Mumwa Craft Ass. og Nzito (Interior design forretning i Lusaka), hvor tanken er at udvide produktionen af flet i Tatinga serien ved at inddrage nye materialer og samtidig fokusere målrettet mod markedsføring af kurvene nationalt og internationalt. Dette projekt er støttet af den finske ambassade i Lusaka.
Undervisere er Anelma Savolainen fra Finland og Ane Lyngsgaard og undertegnede fra DK.
Nicola Swinnerton er leder af Nzito.